5 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Oj, jag har egentligen så mycket jag behöver få ur mig men jag vet inte vart jag ska börja...
 
Jag börjar med maten, det är ju det jag är bäst på!
Ja jag har ju som sagt fått ett enormt gensvar på min kostplan, varför kan jag inte riktigt förstå, jag är ingen dietist, jag är ingen kostrådgivare eller en näringsexpert. Jag är egentligen en bantningsexpert vilket jag inte är direkt stolt över men det är ju som det är.
 
När jag i ca 15 års ålder började kräkas upp maten jag åt hade jag endast en sak i tankarna, smal och snygg, smal och snygg. Kunde stänga ute omvärlden i flera månader för att jag ville inte visa mig förrän jag hade gått ner i vikt och var smal. När jag väl visade mig så fick jag sådan uppmärksamhet så det blev en drog. Men jag hade så mycket stress inom mig av all mobbning och svårigheter med det sociala så att äta var dämpande och många gånger orkade jag inte kräkas. Jag gick upp igen och skämdes så mycket att jag blev rädd för att möta andra människor. Hur länge detta höll på innan det uppmärksammades kan jag inte riktigt svara på, hela mitt förflutna har blivit suddigt vilket jag tycker är konstigt för jag har rabblat det för otaligt många kuratorer och psykologer genom livet men ändå börjar jag sakta men säkert radera mitt förflutna.
 
Min kostplan är därför uppbyggd för att lindra ångest, att inte utesluta någonting men ändå bra mat som är bra för kroppen. Inget räknande, måttande, vägande. Den ska inspirera att våga kombinera smaker, att våga lita på sin egen förmåga att tänka förnuftigt. Att våga lita på sin kunskap. Den fungerar och jag är stolt över den.
 
Jag faller fortfarande, jag kan vräka i mig en chipspåse på 5 minuter utan att blinka och efteråt får jag brottas med ångesten. Jag kräks inte, det var 5 år sedan jag sist gjorde det, jag vill inte. Den ångesten får jag försöka arbeta bort med mina tankar istället, lyckas oftast och jag blir bättre och bättre på det.
 
Jag kommer inte att sätta ut så mycket mat nu på ett tag, jag ska köra min egen kostplan och den maten finns redan här på bloggen, jag vill inte dubbelposta hela tiden utan jag vill ut med nya inspirerande matrecept, men efter över ett år av ständigt nya rätter att producera börjar min inspiration tryta och jag tappar bort mig själv i min egen kamp. jag sätter däremot ut på facebook och instagram och kommer skriva och uppdatera här så mycket jag kan.
 
Nästa ämne.
Jag är bipolär. Vad menas med det? Och hur tacklar jag detta? Hade jag varit yngre och fått diagnosen hade jag nog tagit det mycket hårdare men då hade jag kanske fått hjälp som hade hindrat mycket smärta i mitt liv, idag är jag tacksam. Nu har jag något att arbeta med och jag får en större chans att förlåta mitt självhat jag har haft hela mitt liv. För det är väldigt enkelt att hata sig själv när kroppen och huvudet gör saker man inte riktigt förstår och till slut så känner man bara att livet skulle vara så mycket enklare om jag inte fanns i det. Ja jag har tänkt så många gånger, jag har till och med försökt tagit mitt liv ett antal gånger. Några försök var ett rop på hjälp, hjälp till att få må bättre, att känna mig accepterad, att känna mig älskad. Några andra har varit ett beslut att nu får det vara slut. Vaknat upp intagen på psykavdelningen med mina föräldrars ledsna blick riktade mot mig. Jag trodde ju på allvar att alla andra skulle må så mycket bättre om jag inte fanns.
 
Idag är jag glad att jag inte lyckades. Jag har idag kommit underfund med att jag ska leva, min "mission", mitt uppdrag är att hjälpa andra som sitter i liknande situationer. Jag vet att jag besitter kvalifikationer som jag kan använda för att hjälpa andra och min tid är nu.
 
Allt händer nu, jag får en diagnos och är påväg och få rätt hjälp, jag känner mig vuxen nog att ta emot den. Jag ska börja studera på en av Kristianstads högt ansedda folkhögskolor och utbilda mig till ett yrke där jag kan hjälpa människor. Jag är tillsammans med en underbar sambo som har stannat kvar hos mig fast jag har gjort allt för att få honom att fly. Jag har inga barn och det smärtar men jag försöker tänka på att det är en del av min livsplan.
 
Nu ska jag avsluta mitt bantande liv genom att ta mig i mål en gång för alla. Jag är inte rädd för att ta mig i mål för nu vet jag att jag kan vara Carol utan att banta. jag ska se till att hitta den Carol jag faktiskt är, med samma glöd, med samma kvalifikationer men som står med båda fötterna på jorden.
 
Jag ska hitta mig själv.
 
 
 
Kramar
 
 
 
 
 
 

Babblar av mig!

0 Läs mer >>
Goddag alla läsare!
 
Idag känns dagen lite bättre än igår, men känner fortfarande att det går tröögt! Det är precis som om kroppen tycker att det är nog, och jag känner att jag orkar inte köra 110 knyck för att gå ner i vikt. Men jag mår ganska bra och det är huvudsaken.
 
Morgonen började i alla fall med en härlig promenad med Mia Skäringer i lurarna, jag gick och skrattade och grät högt och det måste sett roligt ut men jag kunde inte hejda mig, älskar verkligen henne!!
 
 
 
Sen var det dags för lunch, idag blev det korvstroganoff med råris, förbaskat gott om jag får säga så :)
 
 
Ett enkelt och nyttigt recept, fick hjälp att räkna ut pp till de som vill ha (jag räknar ju inte längre) :)
 
4 pp per portion(korvgrytan) 3 pp för en dl ris och receptet är till 6 portioner.
 
400 gram kycklingkorv
1 dl milda mat mini 4 %
4 msk ajvar
1 köttbuljong
12 msk chilisås
2 burkar krossad tomat
2 gula hackade lökar
3 klyftor vitlök
2 stora rivna morötter
3 dl vatten
2 msk curry
salt.
 
Hacka korven ganska smått (mer smak) hacka lök, vitlök och bryn i en skvätt olivolja.
häll i tomaterna, grädden, ajvar och vatten, buljong. Krydda och smaka av. vill ni ha lite sötma kan ni ta i lite honung.
 
Låt puttra ihop och koka råris efter behov.
 
Gott och hett, ät och njut! 
 
Kramar.
 
 

Korvstroganoff med rå...

2 Läs mer >>
Goddag alla läsare!
 
Har precis bakat kesobullar som blev så gott!
 

Enkelt och gott!
12 st:
1 1/2 dl kruskakli
1dl solrosfrön
2dl hela linfrön
2msk fiberhusk
1tsk bakpulver (kan uteslutas)
250 gram keso
4ägg
1 1/2 tsk salt
 
Blanda om allt och forma 12 st "biffar" grädda i ugnen på 225 grader i 20 minuter!
 fått reda på att dom är 2 pp per bulle!
 
Hade det till mellis nu :)
 

Annars har dagen börjat bra förutom dålig sömn inatt!
Fick mig en bra promenad i alla fall!
 

Kramar så länge!
 

Kesobullar!

0 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!

På grund av att jag har fått så många nya läsare så lägger jag ut receptet igen :) jag vet att jag har lagt ut detta "tusen" gånger förut men det är värt att uppmärksammas!

Rödbetssallad med kassler och stekt svamp!


Så gott och så enkelt!!
Koka ett pkt rödbetor till de är mjuka, skala med gummivantar (enklast) och ta hälften och lägg undan. Hacka upp och lägg i en skål, hacka en stor rödlök eller två små, riv en bit pepparrot efter smak och 4 rågade msk grekisk yoghurt. Salta och blanda om ordentligt.
Jag stekte svamp och kassler till, och toppade rödbetsalladen med lite fetaost *slurp* supergott! :)

Kramar!


Kassler och rödbetssa...

0 Läs mer >>
Goddag alla läsare!
 
Lägger in ett snabbt inlägg på lunchen jag gjorde idag! Tallriken är inte fin någonstans och det var första gången jag gjorde koldolmar så ni får lite överseende :)
 

Minikoldolmar kallar jag dom för som blev små pga av att jag inte hade så mycket vitkål :)
 
Men jag hade detta: 12 st dolmar
 

Koka vitkålshuvud eller endast bladen tills de ha mjuknat, jag hade ca 6st blad. Blanda ägg, hackad lök, honung,salt och peppar med nötfärsen. Ta ur vitkålsbladen och rulla avlånga bullar av färsen och rulla in i vitkålsbladet (vik in kanterna när ni börjar rulla) lägg med skarven nedåt i en ugnsform och grädda i 200 grader i ca 40 min.
 
Till detta hade jag ju självklart lingonsylt, stekte minichampinjoner med kokt brysselkål/broccoli och lite haricoverts.
 
Ja det blev lunchen idag! Ikväll blir det rödbetssallad med något gott kött!
 
Kramar till er!

Minikåldolmar!

1 Läs mer >>
Godkväll alla läsare!
 
Haha, jag har fått dille på dessa skink/äggknyten!! Idag provade jag att fylla med lite annat och hjälp vad gott!!
 



Gjorde 12 stycken!
12 st skinkskivor, 5ägg, 2 små hackade rödlökar, ca 40 gram fetaost,2 st pressade vitlöksklyftor, dill, basilika, salt och peppar!
 
Samma procedur som det tidigare receptet men hundra gånger godare!! 
Nästa gång ska jag slänga i lite soltorkade tomater och mozzarella *slurp* :)
 
Annars då! Ja två promenadrundor har det blivit, lugna, tyckte det var skönt att mjukstarta veckan. En ganska tråkig vecka då det är dåligt väder och inget direkt att se fram emot men så är det ibland, jag sjunker in i matens värld istället!
 
Önskar er en bra kväll, kramar

Ännu mera knyten!!

5 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!

Var tvungen att lägga ut ett snabbt inlägg på ett litet sött recept med miljoner möjligheter! Äggknyten :D


Så enkelt och så gott och du kan ju variera innehållet oändligt!

2pp per st!

Jag gjorde bara ett test nu så jag lagade bara tre st.
Tre skivor påläggsskinka, 2 st ägg, dill, salt, purjolök och tre st muffinsformar!

Lägg skinkan i botten på muffinsformarna, vispa lätt ihop äggen med kryddorna och fyll formarna, grädda i 200 grader i ca 10 minuter, klart! Mumsigt gott!

Åh jag ska göra massor med olika fyllningar, tänk er med keso, fetaost, vanlig ost, mozzarella, grönsaker..ja det finns ju massor! *slurp* och jag tror att dom är goda kalla också så det kan ju vara ett bra strandsnacks :)

Ja det var allt för idag!

Godnatt och kram :)

Äggknyten

0 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!
 
Sitter nu mätt och belåten efter min underbara middag!
 
 
Världens enkaste men det blev den godaste jag har gjort :)
6 portioner:
 
400 gram nötfärs
500 gram morötter
2 röda lökar
4 vitlöksklyftor
4 dl vatten 
1 dl milda mat grädde 4 %
salt
basilika
1 msk curry
1 köttbuljong
4 tomater
 
Finhacka lök, tomat. pressa vitlöken, mixa moroten. Stek allt med färsen, tillsätt vatten och grädden, köttbuljong och kryddor. låt puttra ihop.
 
Koka haricoverts eller strimlad vitkål och njut!
 
3 pp/per portion
 
Annars då! Jo jag lyckades ta mig ut i morses på en liten sväng.
 
Är så glad att jag lyckades bryta mitt mönster, har haft två tiktigt dåliga dagar, tankemässigt ena dagen och matmässigt andra dagen, denna vecka blir det inget minus, men det är ju bara att fortsätta kämpa, vad har jag annars för val? Nä, jag vill ju nå mitt mål för att få den optimala förutsättningen att må så bra som möjligt!
 
Regnet har fallit idag, jag gjorde en rensning i garderoben och hittade lite kläder som jag ville prova.
 
Detta är svårt för mig som alltid går i bekväma svarta kläder, det är där jag känner mig hemma och det är det folk förväntar sig. Men detta är lite kul att se på hur jag faktiskt inte ser så onormal ut (jag vet, mina tankar) utan det ser helt OK ut!
 
Imorgon är det midsommar, jag ska njuta av mat, dryck och trevligt sällskap, nästa vecka är det bara att fortsätta kämpa, ska ju snart börja skolan och det kommer ju att ta upp en hel del tid, så nu kör vi! :)
 
Kramar
 

Köttfärsgryta!

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Nu har jag testat att baka igen och det är mest för sambons skull, han gillar sött och jag gillar salt :)

Men jag lyckades få till en sundare variant på bonnkakor (tycker jag) :)

Jag hade detta:
Mangon jag använde var fryst som jag mixade, blanda alla ingredienser till en fast smet och rulla ca 15 bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och tryck ut dom. 
Grädda i 175 grader i 15 min (beroende ugn) 



Ät och njut!

Jag fick det till 2pp per st men man får se det faktum att det är bra ingredienser och att det är inga snabba kolhydrater.

Kramar!

Bonnkakor, glutenfria...

0 Läs mer >>
God förmiddag!

Dagen idag startade väldigt bra, vaknade upp och bara kände för att ge mig ut! Benen var lite tunga efter gårdagens långa vandring men jag krigade! :)


Ligge bra till i min utmaning 20 mil på 5 veckor! 

Nu har jag förberett lunchen, morotssoppa med kycklingchoritzo!  Och den blev nästan för god!! :p


Bara 4 pp per portion och receptet är till 6 portioner. 
Jag använde detta: + ett pkt körsbärstomater och salt! :)



Riv morötterna, hacka löken, pressa vitlöken. Fräs i lite olivolja och häll i vatten, grädde, mjukosten, buljongen, kryddorna + salt. Skiva upp tomaterna och korven och häll i, låt puttra länge!

Så smarrigt,nyttigt och enkel mat!

Önskar er en bra dag.

Kramar

Morotssoppa med kyckl...

1 Läs mer >>
Hallå alla läsare!
 
Vilken söndag det blev! Jag och älsklingen ville ut och gå tillsammans så vi åkte upp till en vandringsplats där vi började gå glada i hågen! Vi gick och gick och gick och efter 8 km så dog telefonen, när vi efter många om och men kom tillbaka så tittade vi på tavlan och den gula slingan som vi hade gått så var den på 1,53 mil!! 
 

Efter det så hade jag ingen lust att ställa mig och laga mat men jag stålsatte mig och lagade något så gott!!
Lax/räkbollar!
 

Bollarna: 15 st
En finhackad rå laxfile, 200 gram hackade handskalade räkor, 2st hackade vitlöksklyftor,  en finhackad rödlök, 4msk keso, 2 ägg, 1 dl havregryn.
Kryddade med dill, basilika, salt och lite chiliflingor.
 
Rulla och stek i lite olivolja. Till detta hade jag råris, sweetchilisås (blandade med turkisk yoghurt) och wokad morot/broccoli, toppengott! :)
 
Nu blir det ett långt bad och kaffe!
 
Önskar er en bra söndag.
 
Kram!

Lax/räkbollar och mot...

0 Läs mer >>
Goddag alla läsare!

Igår slarvade jag med en halv kycklingrulle på kvällen, mådde så illa så jag gör det nog inte igen!! Men den sprang jag bort imorses!


Det kändes så skönt att jag inte stannade kvar i ångestkänslan utan jag gav den på käften istället!!

Nu till lunchen! Den absolut godaste gratäng jag någonsin gjort!! 

Auberginegratäng med kycklingfärs!


Dessa ingredienserna hade jag:


Stek kycklingfärs, lök, vitlök, svamp och aubergine (allt hackat förståss) häll i krossad tomat, grädde, salt,kanel, colorit och kycklingkrydda. Låt puttra tills allt har mjuknat. Häll i allt i en ugnsform och toppa med keson och osten. 250 grader till den har fått färg. 6 portioner och 5 pp per portion!!

Serverade den med en sallad med kål, rödlök, purjolök och paprika! 

Mätt och belåten, blir så nöjd när man kan äta sig ordentligt mätt på nyttig mat!

Kramar :)


Auberginegratäng med ...

1 Läs mer >>
Goddag alla läsare!
 
Underbar dag idag! Eftersom jag gick upp förra veckan över 90 kg igen så stramade jag åt tyglarna igår och imorses vägde jag mig och vågen visade 89,2! Så skönt och precis vad jag vehövde för att få motivation hela veckan!!
 
Startade med goefrukost!
 

Det är en kesoröra på ett ägg, 2skinkbitar, 2msk keso, purjo och dill! Lade på den på en Rågform, gott!
 
Sen blev det dagens promenix!
 

Och nu har jag ätit lunch!

 
2-3 portioner och 5 pp eller mindre!
 
Började med att lägga 2st kycklingfilé i en ugnsform och penslade på sambal oelek. Kryddade med vitlök och kycklingkrydda. 200 grader i ca 1 timma.
 
Kokade en halv dl mathavre med lite salt.
 
Stekte en burk svamp, kokade en näve haricoverts, hackade ner selleri, cornicorns, paprika, tomat, färsk vitkål och sallad. Hur mycket av varje är så svårt men lite av varje :)
En skivad rödlök med.
 
Blanda allt och servera med en msk keso! Till det drack jag mitt spicy vatten :)
 
Såå smarrigt och billigt i både pengar och propoints/kcal/kolhydrater!
 
Det är enkelt att blanda ihop vad man känner för, jag kollar bara upp det som innehåller pp och sedan är det fritt fram att blanda.
 
Detta blir min middag med så nu kommer det inga fler recept idag! :)
 
Kramar


Kycklingsallad med ma...

0 Läs mer >>
Slänger in ett snabbt recept på rabarberchutneyn som jag gjorde imorses!

300 gram rabarber
1 gul lök
3vitlöksklyftor
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl honung
1röd chilipeppar
1msk ingefära
1tsk salt

Hacka allt smått och lägg i en kastrull, tillsätt honung, vinäger och salt. Eventuellt lite vatten. Du får smaka av och känna om det är bra. Om det är för surt så kan du lägga i 1-2 tsk stevia.
 Låt koka tills en tjock konsistens har uppkommit! (Ca 30 min)




Detta tog jag en msk och blandade ut med 2msk grekisk yoghurt och serverade till en kotlettbit med sambal och ugnsrostad broccoli (som är det godaste med en släng salt)!! :)

Ja har ni några frågor så peppra på :)

Kramar!

Rabarberchutney!

4 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!
 
Sista inlägget för idag och imorgon får ni semester från mig då vi äter rester :)
 
Men middagen ikväll blev den underbara rödbetsalladen, fläskkotlett och ugnsrostad brysselkål!
 

Endast 4pp för hela middagen!
 
Rödbetsalladen blir 1 pp /portion
 
4 portioner (minst)
Koka en påse rödbetor mjuka, skala under kallt vatten med gummivantar.
Skär rödbetan i lagom bitar och lägg i en skål. Tillsätt 2dl naturell kvarg och 2 msk turkisk yoghurt, 2st hackade rödlökar, riven pepparrot och en tsk honung, salt. Blanda om och krydda mer om det behövs. 
 
Till detta hade jag kotlett och så ugnsgratinerade jag brysselkål med flingsalt, mumma!
 
Så enkelt men så underbart gott!
 
Kramar

Rödbetssallad med flä...

0 Läs mer >>
Hej på er!
 
Lunchen blev blomkålsmos med karré!
 

7pp för allt! 
 
Började med att koka ett blomkålshuvud och ett broccoli huvud med en gul lök och tre vitlöksklyfta + lite kryddpeppar.
 
Ta bort kryddpepparkornen och mixa med ett ägg, 3msk keso, salt och svartpeppar. Blanda i lite persilja och riv ner lite pepparrot, mumsigt! Ca 4portioner så 1pp per portion mos.
 
Serverade med en karré och lite tomatsallad!
 
 
Kram
 

Blomkålsmos med karré...