2 Läs mer >>
Hej alla fina!
 
Idag är jag helt slut, inte för att jag har gått mycket, det blev bara en kortis imorses
 
 
men jag har fått gjort mycket annat och nu är det äntligen klart nere vid mina föräldrars husvagn, visst blev det fint och vilken skillnad! :)
 
 
 
Och hemmet har fått sig en liten omgång och jag har precis ätit middag, idag blev det kyckling och rödbetsallad.
 
 
Hade ärtskott och ruccola i botten, skivade kokta rödbetor och rödlök, skivade en ungsgrillad kycklingsfile (som jag hade gjort i går) och toppade med keso och fetaost. Enkelt och så gott! :)
 
Nu blir det en kopp kaffe innan nästa tvätt ska göras iordning. Hoppas ni har haft en fin dag och får en fin kväll, kramar :)
 
 

Kyckling och rödbetsa...

1 Läs mer >>
Godmorgon alla nyvakna :)
 
Idag är det fortfarande strålande väder och jag har precis avnjutit min frukost!
 
 
Blåbärskvarg med lite blåbärssorbet och kalkonrullar med ärtskott, mumma!!
 
Nu väntar jag på att telefonen ska laddas upp så jag kan gå ut och gå, lyssnar nu för tiden på karlavagnen då jag alltid somnar ifrån det på kvällen :P
 
Det blir att hjälpa pappa idag med, men sen är det klart och då är det dags att städa lägenheten!! Konstigt att det alltid finns roligare saker att göra än att städa! :)
 
Lunch idag blir nog kyckling och rödbetor med fetaost, måste äta upp lite rester :)
 
Hörs sen, kramar på er!

Frukost och promenad!

6 Läs mer >>
Gokväll alla glada!!!
 
Idag har varit en riktigt bra dag både motion, mental och kostmässigt! :)
 
2,3 mil och 40 minuter crosstrainer och styrka! jag lyckades övervinna min rädsla för att stå offentligt och träna (utegym) men jag klarade det, små små steg :)
 
Sen fick jag en mat idé som jag bara var tvungen till att prova!
 
Pitakyckling fick det heta :)
 
 
Detta äts kallt! Jag brukar köra ett gäng kycklingsfile i ugnen med någon go krydda (jag hade spiskummin, vitlök och svartpeppar)
 
Sen när dom är klara och kalla så delar jag en kycklingsfilé i mitten (beroende på hur stora dom är) så snittar jag en gång till till hälften. Så man får två stycken "pitas" av en kycklingsfile.
 
Nu är det bara att fylla med gosaker, jag hade ruccola, ärtskott, rödlök, tomat och keso med purjo. Perfekt att ta med till stranden (tips, banka ut kycklingsfilen innan så blir dom lite större) och vira in i lite bakplåtspapper.
 
Detta var jättegott, nyttigt och ett litet mer annorlunda sätt att äta och att det går att variera i oändlighet :)
 
Efterrätten blev mangosorbet, den gjordes av fryst mango och lite kanel och toppad med blåbär! MUMS!! Köpte en sorbetmaskin på netto, bästa inköp förutom mina nya skor, sommaren är räddad!! :)
 
 
Så det var allt för idag, önskar er en trevlig kväll, kramar :)

Pitakyckling och mang...

0 Läs mer >>
Hallojsan!
 
Idag har jag haft fullt upp och har ätit alldeles för lite så när jag kom hem så behövde jag något snabbt, lätt och gott så det fick bli en kesoröra med rödlök och ägg och till det skuren kassler. Perfekt mat att ta till när man blir för hungrig, och gott är det :)
 
 
 
Har varit hos syster och lagt i lite slingor i håret, blir alltid ljusare mot sommaren i håret och jag är jättenöjd :)
 
 
 
Det var allt jag hade idag, hej svejs :)
 

Kesoröra med ägg och ...

3 Läs mer >>
Godmorgon alla läsare!
 
Har precis avnjutit en underbar frukost!! Mangopannkakan jag gjorde igår vad jättegod MEN kesopannkakan var världsklass!
 
 
Detta är superenkelt! 1 ägg, 1,5 msk keso och lite kanel (om du inte gillar kanel kan du ta lite vaniljpulver) Blanda om och stek på medelvärme tills du får loss den. Jag serverade kanelkvarg, mango och blåbär till, MUMMA! 140 kcal BOOM! :)
 
Hej så länge :)

Kesopannkaka!

2 Läs mer >>
Hej igen!!
 
Ville bara dela med mig av ett litet tips som jag precis gjorde! Kalkonchips!
 
 
Små tunna chips som är gjorda på tunnskivad kalkonpålägg :)
 
Jag tog ett snapsglas och tryckte ut tre stycken på varje bit och lade ut på en plåt med bakplåtspapper, jag strödde över chiliflingor då jag gillar starkt men det går bra med vilken krydda som helst! 100 grader tills dom är torra! Nu har jag äntligen något nyttigt att tugga på när jag blir sugen och detta är typ inga kcal eller kolhydrater!! :D
 
Nu ska jag ut och dricka kaffe med en vän sen blir det nog en runda till med syster :)
 
Hej så länge!

Kalkonchips!

10 Läs mer >>
Hej alla fina! :)
 
Sitter här och är så nöjd, idag har jag hunnit med två pass på 5 km, första intervall och andra i lugnare tempo så sammanlagt en mil motion, fungerar för mig :)
 
Sen lagade jag något såå gott och sååå nyttigt så jag blir tokig!
 
Oopsies skrev jag om i ett annat inlägg men jag kör hela receptet ifall ni inte hittar det :)
 
 
 
Oopsies:
 
3 ägg som ni delar gulan från vitan. Vispa vitan till ett hårt skum, med gulan blandar du 3 msk minikeso, en tsk sambal oelek och en tsk fiberhusk lite salt, rör om. Blanda nu ihop gulan och vitan, blanda inte för hårt så luftbubblorna försvinner. Klicka ut sex stycken oopsies på en plåt med bakplåtspapper. strö över sesamfrö (eller något annat du gillar) in i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.
 
Hamburgarna gjorde jag på nötfärs som jag blandade med ett ägg, 3 klyftor vitlök och en gul lök,(6 st) stek på nonstickpanna tills dom är klara. Gjorde en sås på turkisk yoghurt 2,5% med lite chilisås och vitlökskrydda, tomat, sallad, gurka och rödlök fyllde jag burgaren med.
 
Detta blev så gott så det är näsran skamligt att man kan kalla det nyttigt men 300 kcal per portion, jag blev bra mätt på en. I en oopsis är det 45 kcal och 1 gram kolhydrat, perfekt till macka, tacos, pizza..and so on!
 
Nu ska jag ha kaffe!
 
Kram på er :)

Hamburgare, "oopsies ...

3 Läs mer >>
Halloj alla tisdagsläsare :)
 
Idag är det tio veckor sedan jag startade min sunda resa och idag var det dags att möta vågen, efter helgens fallgropar hade jag inte hoppats på något men fick istället en chock!!! -1,2 kg!!! Så på tio veckor har jag gått ner 14,4 kg och väger nu 93,9 kg. Jag är totalt överlycklig och för första gången går jag mot mitt stora mål att spräcka 90 gränsen!! :)
 
Annars idag så har jag varit nere hos mor och far och fixat med diverse saker, mamma hade tagit med sig thailänska kryddor, curry och chili som jag fick lite av.
 
Jag totalt älskar wok och jag har nog gjort 100 tals men idag blev den så god så jag vill svära! :)
 
Underbart vilka smaker och jag ska försöka skriva ner hur jag gjorde, jag måttar ju med munnen :)
 
 
Ingridienser 3-4 portioner:
 
300 gram karré eller en stor kycklingsfilé (skuren tunt)
1/2 röd 1/2 gul och en halv grön paprika
2 dl wokgrönsaker
en bit purjo
en röd lök
soja
fisksås
vitlök (fyra klyftor)
 en halv tsk inlagd vitlök och chili (finns i thaibutiker) går annars med vanlig chili.
kryddor
 
Skär Karrén eller kyckling i tunna skivor, häll i lite olja i en wok panna, pressa tre klyftor vitlök, en till två nypor chiliflingor eller en hav tsk inlagd chili och vitlök, soja, fisksås, när det börjar fräsa så lägger ni i kycklingen och en dl vatten.
Medan det steks så grovhacka purjon, paprikan och rödlöken och lägg i pannan, även wokgrönsakerna och gröna bönorna kan ni lägga i. häll i ca 1 dl 4%grädde och ca 3dl vatten och låt puttra tills grönsakerna har börjat mjukna. Jag kryddade med curry och salt. Kokade råris med currykrydda och serverade till. MUMS! :)
 
har hunnit med två pass idag på 5 km, det gick inte fort pga mina höfter, men jag har varit rörlig i alla fall :)
 
Nu ska jag dricka lite kaffe och prata med min sambo :)
 
Kramar på er!
 
 
 

Vägning och thaiwok!

0 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!
 
Vilken dag! Har nog inte ränt runt så mycket på tio år :D
 
Så skönt att få krama om mor och far, nu blir det att pyssla om dom lite :)
 
Lunchen idag blev rödbetsallad och stark kyckling:
 
 
Rödbetsalladen är gjord på kokta rödbetor, turkisk yoghurt, purjolök, selleri och lite kryddor. Kycklingen stekte jag med sambal oelek *starkt*. Det stack i näsan medan jag stekte, haha men det var jättegott!
 
Jag skulle försöka mig på en promenad till men efter 3 km hade jag för ont i ena höften så jag fick halta hem:
 
Så det blev inte två pass idag som jag hade tänkt *gruff*!
 
Kvällsmaten blev mycket senare än vad jag är van vid så det fick bli en lätt röra med tonfisk,keso och ägg, alldeles lagom och gott!
 
Nu ska jag stressa ner och komma in i sovstadium, lång dag imorgon med :)
 
Sov gott alla därute, kramar på er!

Rödbetsallad och star...

1 Läs mer >>
Hej alla läsare!!
 
Nu fick jag tillbaka insprationen efter att ha pratat en stund men min älskade sambo :)
 
Jag öppnade kylskåpet och såg att jag hade ett halvt blomkålshuvud som inte hade många dagar kvar och vips blev det detta :)
 
 
Blomkålspizza, men inte som LCHF där botten är gjord även med ost, nä denna botten är bara ägg och blomkål, vitlök och solrosfrön.
 
Ett halvt blomkålshuvud, en vitlöksklyfta,mixa ihop i mixer. Knäck två ägg i en annan skål och tillsätt en halv dl grädde 4% och kryddor (salt, peppar, vitlök) vispa ihop och blanda ihop med blomkålen.
 
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och tryck ut smeten (jag hade hjälp av en rund bakform) in i ugnen 250 grader i ca 25 min. Ta ut och förbered toppingen. Jag använde mig av krossad tomat som jag kryddade med salt och vitlök, stekt finskuren kotlett och en halv gul lök, lte purjo och lite 17 % ost som jag delade sporadiskt över. in i ugnen tills osten har smält, jättegott och inte alls farligt med kcal. 578 kcal i hela pizzan, jag åt en halv då den var mäktig 289 kcal!!!
 
Det var allt för denna gången, ska försöka komma iväg på en promenad till idag :)
 
Kram på er!

Blomkålspizza!

0 Läs mer >>
Hej alla underbara!!
 
Jag provade något nytt ikväll som jag vill dela med er!!
 
rödbetsbiffar!!
 
Tyvärr krävs det väldigt mycket tålamod för att få det som biffar men jag måste säga att det var väldigt gott!!
 
Jag kokade rödbetor väldigt mjuka, hackade en gul lök och två vitlökar och slängde i, två ägg och två skarvar av surdegsbröd och salt och peppar. Stek på medelvärme så länge som du känner att du kan vända biffarna. till det hade jag stekt karré och gröna bönor :)
Jag ska äta detta som mos till nästa rätt.Detta fungerade inte riktigt men det var supergott! nu har jag provat i alla fall :p
 
 
Ja det var allt jag hade just nu, kramar på er :)

Rödbetsbiffar!!

0 Läs mer >>
Gokväll alla läsare!
 
Jag har inte varit så jätteaktiv med att spotta ut inlägg, och det beror lite på att jag har tappat motivationen några dagar och det var väntat, det är mycket runt omkring just nu och det är svårt att fokusera, men jag kämpar på, jag har viljan och jag har målet och jag har ju er :)
 
Jag startade ju en utmaning där man skulle ut och gå 20 mil på 5 veckor, imorgon kommer jag vara klar med den har jag bestämt!! :)
 
Jag bestämde mig för att klara utmaningen på 3 veckor istället och ja, jag har 8,3 km kvar, om inget konstigt sker så borde jag ta den på min morgonrunda!!!
 
Idag har det blivit två promenader en morgon och en kvällspromenad och när jag kom hem så hade mannen förberett kvällsmaten, stekt vitlökskyckling och jag slängde ihop den underbart goda rödbetsalladen:
 
Det ska bli underbart när detta är klart, då ska jag gå över till mindre sträckor men med mer intervall och tempo :)
 
En annan sak som jag har funderat på..jag är ju mycket för att ändra klassiska maträtter till nyttiga maträtter och jag har trixat lite med den klassiska husmanskosten torsk och äggsås, jag gjorde den för ett bra tag sen i gratängform (detta är dock inte så jättenyttigt)
 
 
 
 
Recept: Koka potatis och gör potatismos efter tycke och spritsa runt ungsformen. koka 4 ägg. Lägg torskblocken i ett vattenbad med krossade lagerblad och kryddpeppar, salt i ugnen ca 15 minuter i 150 grader. Äggsås: Smält ca 100 gram smör, vispa i mjöl och tillsätt mjölk till önskad tjocklek, krydda med dill och salt och lite peppar. Dela äggen två gånger i äggskalare och rör i såsen. Lägg fisken i mitten och häll såsen över, in i ugnen 200 grader till önskad färg.
 
Detta vill jag nu prova att göra nyttigare och då har jag tänkt att göra mitt underbara blomkålsmos och göra äggsåsen på milda mat extra och purjolök!
 
Ja ni får helt enkelt vänta på det resultatet :)
 
Det var allt för idag, kram på er!

Torsk och äggsåsgratä...