3 Läs mer >>
Hej alla matglada!

Vår middag ikväll blev mors lite annorlunda kycklingsallad, den är underbart god och det är något jag är uppväxt med och är galen i :)

Superlätt att göra! 

En hel grillad kyckling som du benar ur och hackar upp. I en skål vispar du 5dl grädde tills den har tjocknat, blanda i 3-4 msk majonnäs och krydda med aromat (ganska mycket). Hacka två stycken gurkor, ett halvt litet isbergsalladshuvud och blanda i grädden samtidigt som kycklingen, sist blandar du i en halv påse gröna ärtor. Låt stå i kylen ett tag innan ätdags. 

Detta kan låta konstigt men denna blandningen gifter sig i munnen!! Till detta är det gott med baguette eller franskbröd.

Vågar du prova? ;)

Kycklingsallad!

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Igår provade jag något nytt igen, rödbetspaj!
 
 
Har inga direkta mått men ska försöka komma ihåg :)
 
Pajskal: koka 2,5 dl råris och när det har svalnat så blandar ni i 3 st ägg, salta och peppra. Bred ut blandningen i en pajform och grädda i 200 grader 7-10 min. Ta ur formen och tryck upp riset mot kanterna och grädda sedan 5-8 minuter till (pajskalet ska gräddas i 15 minuter totalt)
 
Fyllningen: riv 3 små rödbetor och 2 morötter och en bit ingefära, hacka två röda lökar och skiva stavar av en bit kassler och stek med olivolja. koka upp lite brysselkål och stek med blandningen.
 
Blanda tre ägg, en dl turkisk yoghurt, två msk philadelfia light och salt,peppar och hackad oregano.
 
Lägg i grönsakerna och häll över äggstanningen, toppa med lite fetaost light och grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
 
Det var jättegott och pajskalet blev jättebra, nu ska här bakas paj av alla dess slag! :)
 
Kram på er.

Rödbetspaj!