Baconbomb!

Baconpaj/bomb ca 8 portioner

5 pkt bacon
1 kg valfri köttfärs
200 gram riven mozzarella
1 gul lök
1 röd lök
1 hel vitlök
1-2 röda paprikor
Salt och peppar

Ta fram en ugnstålig stekpanna eller en rund ugnsform. Placera ut bacon så att halva hänger ut över kanten. Skiva löken och hacka vitlöken och stek tills mjuknat, skiva upp paprikan och stek med löken i ca 5 min.
Ta färsen och pressa ut över baconen, salta och peppra. Häll på lök och paprikablandningen, strö över osten. Lägg över baconen så att hela täcks och grädda på 220 grader i ca 40 min.

In english:

Bacon bomb / Pie

You need:
600g bacon (1,3 pounds)
1kg of minced meat (2,2 pounds)
200g of grated mozzarella (0,4 pounds)
1 yellow onion
1 red onion
1-2 red peppers (paprica)
1 whole garlic
Salt and pepper

1 frying pan or oven dish (pan need to be able to be in the oven)
1 frying pan(for the onion etc)

How to: 
Set oven to 220 degrees celsius. (428F)
Hang the bacon halfway in side the pan/dish and half outside. Dont fry anything in this pan.

Cut onion in to onion rings (not to thick) fry them with the garlick, fry them til soft, add chopped red peppers (paprica) and continue to fry for about 5 minutes. 

Take the minced meat and put it the same pan/dish as the bacon, smear it so it covers the entire pan/dish. And salt and pepper to you liking. 
 Add the fried onions, garlick and red peppers (paprica) on top. Take the mozzarella and "sprincle" it on top. 

With the half of the bacon hanging outside, fold them over the entire pan/dish make sure it "covers" the minced meat and the rest. 

Put in oven for 40 minutes.

Kommentera här: