1 Läs mer >>

Gokväll!

Har testat att göra en nyttig variant på torsk och äggsåsgratängen och det var supergott!!!

Såhär gjorde jag till 4-5 portioner.

Koka ett och ett halvt blomkålshuvud. Koka tre ägg. lägg fyra frysta torskblock i en form, fyll på vatten och krydda med kryddpeppar och lagerblad och salt och låt stå i ugnen tills den är färdig (ca 30 min 250 grader).

Blomkålsmos: mixa den kokta blomkålen med två ägg och en tsk smör och en halv dl grädde.

Sås: dela tre kokta ägg två ggr i en äggdelare, häll i 1,5 dl grädde och en halv dl mjölk och en bit hackad purjo, två stycken crabsticks i en katrull och låt koka ihop, krydda med salt och dill ev. lite aromat.

ta ur torsken ur vattenbadet och lägg den i mitten av en form, spritsa moset runt om och häll såsen över torsken i mitten. placera skalade räkor över såsen och dela två skivor ost sporadiskt över moset, in i ugnen tills den har fått färg.

Jag serverade kokt broccoli till, supergott och nyttigt! :)


In english:

4-5 portions
Boil 1 1/2 cauliflower "head"  (until its soft)
Boil 3 eggs (hardboiled 5-7 minutes)
Place 4 frozen pieces of cod in a baking dish.
Fill the baking dish with water, so it covers the fish. Add a couple of bay leafs and allspice and salt.

Baking in the middle of the oven for 30 minutes at 250 degrees celsius (482 Fahrenheit)


Cauliflower mash:
Mix the boiled cauliflower with 1 raw egg, 4 tbsp cottage cheese, 1 tbsp butter and half a deciliter of cream (0,212 cup) add salt to your tasting


sauce: add this in a saucepan:
cut 3 eggs in a eggslicer, turn the egg around and split again (like "squares")
1,5 deciliter of cream (0,63 cup)
Half a deciliter of milk (0,212 cup)
Chop some leek (small size)
2 crabsticks (surimi)
Boil to medium thick and add dry or fresh
dill and salt. 

Servering and final touch
Get the fish out from the baking dish, put them in the middle in a another dish. 
Pipe the collymash around the fish, Pour the sauce over the fish. Peel a couple of shrimps and place them around and above the sauce and fish. Carve some cheese and place them the same way as the shrimps. 

Bake in oven (250 celsius, 482 farenheit) until a nice brown colour can been seen all over the dish.



Torsk och äggsåsgratä...

0 Läs mer >>

Wrap: 2 ägg, 2 msk keso, 1,5 tsk fiberhusk, 2 msk grädde och salt. Mixa allt och häll i en stekpanna som tål ugnsvärme. Stek ett tag på ena sidan sätt sedan in pannan i ugnen på 200 grader tills fin färg.

Tonfiskröra: en burk tonfisk,en liten hackad rödlök, 1 msk majonäs, 1 msk keso, 1 msk smetana, dill och salt.

Bred ut hälften av röran på wrapen och rulla ihop. :)

In english:

Wrap:
2 eggs, 2 tbsp of cottage cheese, 1,5 tbsp psyllium husk, 2 tbsp cream, add salt to you liking. Mix everything and pour the content in to a fryingpan that can also be placed in an oven. Fry for a couple of minutes, and place the frying pan in the oven at 200 degrees celsius (392 farenheit) until it has a nice colour. 


Tuna mix: 
1 can of tuna(in water)
1 chopped red onion (small onion)
1 tbsp of mayonnaise
1 tbsp of cottage cheese
1 tbsp of smetana (soured cream)
Add dill (dry) and salt to you liking


Spread out half of the tuna mix on the one side of the wrap, and roll it.

Tonfiskwrap! (LCHF)

0 Läs mer >>

För att detta ska fungera så måste det vara märket: president brie och den trekantiga!!


Jag använde små knäckeformar och skar osten i 1,5* 1,5 cm bitar. Lägg på en tallrik ca 8 st och kör på full effekt i micron ca 2 min.
Eller:
I ugn, 250 grader i ca 8-10 min. Låt svalna lite innan ni tar ur dom ur formen :)

In english: 
For this to work you need to have the right cheese brand, -president brie triangular.

Cut 1 1/2* 2 cm of cheese an put it in small baking tins. Place them on a plate ( 8 at a time) Microwave for about 2 minutes at full effect.

Supergoda briepuffar!

0 Läs mer >>

Brysselkålssallad:

3-400 gram brysselkål
4msk créme fraiche
1 msk majonnäs
Vårlök eller purjolök

Halvera brysselkålen och stek i smör tills dom har fått rejält med färg, salta. häll av i en skål och låt svalna, blanda i créme fraichen och majonäsen, hacka i löken och rör om försiktigt. Jag kryddade med dill och salt.

Brysselkålssallad!

0 Läs mer >>

Kassler i ugn (omelett)




4-500 gram hackad kassler


1 stor hackad purjolök


1 skivad rödlök


12 små ägg


2,5 dl créme fraiche


1 dl grädde


1-2 dl chilisås


1 tsk sambal


En näve riven ost.




Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt


Vispa upp äggen och häll sedan i créme fraiche, grädde, sambal och chilisåsen. Krydda med salt och vitlökskrydda.


Blanda ihop kassler, purjolök och rödlök och sprid över plåten, häll över äggstanningen. Grädda i 25 min på 200 grader, ta ut och sprid över osten och grädda tills osten har fått fin färg.

Kassler i ugnsomelett...

0 Läs mer >>

Kalkonknyten 16 st

16 skivor kalkonskivor
9 små ägg
2 röda lökar hackade
4 stora champinjoner
En näva hackad soltorkad tomat
2 dl grädde
Ca 5 skivor ost
Salt, vitpeppar och vitlökspulver

Placera ut muffinsformarna på en plåt.
Lägg en skiva kalkon i varje (eller två om man vill. Vispa ihop ägg och grädde samt krydda.
Blanda ihop lök, svamp och tomat och fördela på kalkonen. Toppa med några bitar ost. Häll i äggstanningen fördelat i varje( jag använde en saftkanna). Grädda i 200 grader i ca 10 min.

Kalkonknyten!

1 Läs mer >>

Auberginerullar med köttfärs:




500 gram köttfärs (valfri)


3 st auberginer


1 stor gul lök


3 st vitlöksklyftor


1 påse tacokrydda


3 dl grädde (valfri)


1msk soja


1 burk majs (liten)


4 msk Philadelphia 




Skiva auberginen i tunna skivor och låt ligga i ca 15 min, badda med papper så vattnet försvinner, stek skivorna i en torr het stekpanna tills de fått lite färg och mjuknat. ( överbliven aubergine hackar ni upp och steker med köttfärsen)


Stek lök och köttfärs, pressa i vitlöken. Häll i grädde och tillsätt Philadelphia, soja och majs. Låt puttra länge.




Fyll varje skiva med ca 1 msk köttfärssås och rulla ihop, lägg i en ugnsform. Fyll mellanrummen med lite köttfärssås och toppa med ost. Grädda i 200 grader i ca 25 min( osten ska ha fått lite färg). Servera med en god sallad! 


Auberginerullar med k...

0 Läs mer >>

Goddag alla läsare!

Till mellanmål testade jag något nytt! Äggviterulle! 

Fylld med vaniljkvarg och blåbär!

Till 2 portioner:

Vispa 4äggvitor hårt med en halv tsk vaniljpulver och en halv tsk stevia. Häll ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och platta ut så den jämt så den täcker nästan hela. In i ugnen 150 grader 15-20 min.

Vispade en vaniljkvarg (150 g) och blandade i ca en dl blåbär. Toppade med mango och banan.

När äggvitan är klar så kan det vara lite trixigt att få av den men om man penslar med vatten på baksidan så brukar det gå! Dela och fyll med kvargen och rulla ihop :)

Enkel och nyttig efterrätt! :)

Kramar på er!

Äggviterulle!

2 Läs mer >>

Godkväll alla läsare!

Och nu till kvällens middag! Ugnsgratinerad kassler med blomkålsmos. Vårt fredagsmys :)

 

Detta är ju så gott!

Koka ett huvud (eller två små) blomkålshuvud mjukt, mixa med ett ägg och tre msk keso, en msk fiberhusk, salt och peppar.

Skiva kassler (jag hade 360 gram, 3portioner) och lägg i en ugnsform, blanda 2,5 dl milda mat extra med en msk chilisås, vitlökskrydda, peppar och en bit hackad purjolök, häll över kasslern och grädda i 200 grader i ca 30 min.

Önskar er en trevlig fredagskväll!

Kram

Ungsgratinerad kassle...

1 Läs mer >>

Goddag alla läsare!

Snabblunch idag, rostbiffen som jag hade över sen igår (recept på den längre ner) och grönsaksfräs!

Hackade vitlök och ingefära fint, stekte det i en msk sesamolja, tillsatte hackad vitkål, morot och purjolök, några broccolibuketter, kryddade med lite flingsalt och chiliflingor, skivade rostbiffen och stekte med det sista! Serverade med en klick grekisk yoghurt!


Perfekt snabbmat, och man kan ju använda lövbiff, kyckling, korv eller kassler!

Kramar

Rostbiffwok!

0 Läs mer >>

Hej alla matglada!

Idag lyckades jag med min thaiwok som jag har kämpat med så många gånger!

Har som vanligt inga mått men jag kan ge er ingredienserna och tillvägagångssätt  :)

Hade cirka 250-300 gram kycklingfilé som jag strimlade och stekte med fyra hackade vitlöksklyftor och olja. Kokade äggnudlar och ställde åt sidan. Hällde i kycklingen i nudlarna medan jag stekte wokgrönsakerna. Hällde i soja, sweetchilisås och chiliflingor med grönsakerna samt påsen från Santa maria,sedan hällde jag över nudlarna och kycklingen och wokade allt i några minuter, klart! 

Sååå gott! Och jag som har handlat hem massor med olika saker från thaibutikerna men inte kommit i närheten av dessa smaker, tummen upp för Santa Maria!

Önskar er en trevlig fredag!

Kramar :)

Thaiwok!

3 Läs mer >>

Godmorgon alla läsare!

Bakade kesotekakor nu på morgonen, så gott och bra det blev! :)

 

Sätt på ugnen på 225 grader .

Knäck 4st ägg i en skål, blanda i 225 gram keso, 2 dl kruskakli, en dl solrosfrön, en dl hela linfrön, en halv dl chiafrön, en halv dl mandelmjöl, en halv dl skalade sesamfrön, 1tsk bakpulver (kan uteslutas) 2 msk fiberhusk, 1 1/2 tsk salt. Örter kan hackas ner om man vill ha lite smak, jag tog oregano och persilja.

Blanda om och klicka ut 6 st på en plåt, platta till dom och kör sedan i 225 grader i 15 minuter!

Kramar.

Kesotekakor!