10 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Måste bara dela med mig av de nya kvargbollarna jag gjorde!! Så goda!
 



1pp st!
 
Enkelt men så gott!
1pkt fryst mango (halvtinas innan den mixas)
1burk kokoskvarg (Går med annan smak med) 250 gram
3 1/2 dl fiberhavregryn
Kardemumma (efter smak)
Stevia (en tsk)
Kokosflingor att rulla i!
 
Mixa mangon och blanda i kvargen och havregrynen, krydda med kardemumma och stevia, låt gärna stå ett tag så grynen sväller lite. Rulla i kokosflingorna och ställ i frysen en stund sen kylen, de var jättegoda när de var lite halvfrusna!
 
Jag fick ut 18 st, men jag rullade ganska stora! :)
 
Kram

Kvargbollar med mango...

2 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Åh vad gott detta blev!


Så enkelt men så gott!

2 portioner:

En aubergine 
90 gram kassler
40 gram gul lök
40 gram champinjoner
20 gram kvibille 36 %
1 skiva mager ost 17 %

Dela auberginen och kör i ugnen på 180 grader i 15 minuter.
Stek svamp, kassler och lök.
Ta ut auberginen och gröp ut så det blir en skål, hacka köttet och stek med kasslern.
Fyll båda aubergien och toppa med ostarna, kör i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Serveras med en matig sallad.

Så gott blev det och mätt blev jag :)

Kramar

Fylld aubergine med k...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Hade ganska mycket morötter hemma och behövde baka kesobröd till veckan och vips hade jag morotskesobröd!


Så enkelt och billigt!

4 ägg
3 rågade msk keso
5 morötter
3 dl kruskakli
2 msk fiberhusk

Jag förkokade morötterna en stund, sedan mixade jag det med ägg och keso. Salta efter smak och sedan i med kruskaklin och fiberhusk, rör om.

Klicka ut 8 st bullar och grädda i 200 grader i 25 minuter!

Gott, nyttigt och enkelt :)

Kramar!

Morotskesobröd!

3 Läs mer >>
Goddag alla läsare!
 
Nu har jag äntligen lite tid att blogga! Och jag går direkt på det senaste jag hittade på! Skagentårta eller skagencheesecake kan det också heta!
 
Jag ville göra en god och nyttig variant och jag lyckades!
 




Vi åt den till middag så jag tog en liten större bit så min portion blev 7 pp. 
Hela tårtan blev 36 pp.
 
Ingredienser: 
 
Botten:
5 st riskakor
3 st ägg
 
Fyllning:
400 gram philadelphia lightest 3%
2,5dl milda mat extra 4%
4st gelatinblad
1,5 dl räkor skalade
150 gram kräftstjärtar 
3msk röd rom
4skivor rökt lax
2små röda lökar
Dill (både fryst och färsk)
Citron
2msk riven pepparrot
 
Vill börja med att visa Philadelphia lightest på bild, den är toppen!!

Börja med botten, krossa eller mixa riskakorna, blanda ihop med äggen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader i ca 20 min (känn på botten så att den är fast) ställ åt sidan för att svalna.
 
Lägg gelatinbladen i vatten i 5min, ta ur dom och lägg i en kastrull med lite lite vatten och värm upp till den har löst upp sig. Låt svalna.
 
Blanda Philadelphia, grädde,riven pepparrot, hackad rödlök, kräftstjärtar, röd rom, lite pressad citronsaft och halva mängden räkor, krydda med dill, salt och ev. Lite vitlökspulver, häll i gelatinet och rör noga.
 
Häll blandningen jämt på äggbotten och ställ in i kylen i minst 3timmar.
 
Dekorera med lax, resten av räkorna, dill och lite grönt!
 
Så gott! Smakade som smörgåstårta :)
Perfekt till midsommar!
 
Lite annan mat som jag har lovat recept på, mitt snabba ihopsläng idag, pastaröra!
 
 
3portioner
Jag hade lite kokt fullkornspasta (300 gram) kvar som jag stekte ihop med strimlad vitkål, morot, lök, paprika, 1dl minigrädde, 6 skivor kalkon och kryddade med curry, vitlök och salt.
Snabbt och lätt för 6pp :)
 
 
 
Kramar

Skagentårta och lite ...

0 Läs mer >>
Goddag alla läsare
 
Detta är så enkelt men så gott! 
 
 
Potatis/kasslergratäng! 7pp!



Så gott!
Jag hade detta + en gul lök!
 


Skiva slantar av potatisen, skiva kassler och en gul lök blanda om i en ugnsform. Blanda ihop ägg, keso och grädden, krydda med lite salt och vitlökskrydda, jag slängde även i lite spenat :)
 
Häll över potatisen/kasslern grädda i ugnen i 45 min på 200 grader!
 
Topp betyg från älsklingen!
 
 
Kramar!

Kassler och potatisgr...

0 Läs mer >>
Godkväll alla läsare!

Vår fredagsmiddag blev karré med morotskroketter!


Morotskroketter: 1 potatis och 5 morötter som jag kokade mjuka. Mixa med 3msk keso och 2 ägg samt 2 msk mandelmjöl.

Spritsa eller klicka ut små bitar i stekpannan och stek tills de går och vända. Jag fick massor med smet så jag stekte 10 små kroketter sen orkade jag inte mer så jag stekte 5 stora biffar som sambon åt och resten av smeten hällde jag i en ugnsform och satte in i ugnen, vad det blir av det får vi se :)

Till detta hade vi en saftig karré och sallad, mumma!!

Önskar er en härlig fredagskväll! :)

Karré med sallad och ...

0 Läs mer >>
Godkväll alla läsare!

Och nu har jag precis ätit middag, så gott och enkelt!
 

En bakpotatis som jag körde i 200 grader i ca 1timma. Rullade den i flingsalt innan.
 
Dela den itu och gröp ur potatisen, lämna en liten kant. Mosa potatisen med 50 gram hackad kassler, 50 gram keso, en liten hackad lök, en liten hackad bit purjo. 
Fyll potatisen med röran och toppa med ca 15 gram ost (hade 17 %) grädda i 200 grader till fin färg uppstår.
 
Jag hade tzatziki till som jag gjorde på grekisk yoghurt, vitlök och gurka!
 
Endast 350 kcal och mätt blev man :)
 
Kram så länge!

Fylld gratinerad bakp...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Ni måste vara så trötta på mitt kesobröd men jag måste bara dela med mig av det som blev lunch idag!


Pizza! Och hur gott blev det inte!! 
Ett kesobröd ( recept längre ner) som jag har delat i två, grädda delarna i 225 grader tills de har blivit varma. Hade 2 msk chilisås som sås, lite skivad rödlök, lite skivad champinjon, skivad coktailtomat, 2 skivor rökt skinka och toppade med 2 skivor mager ost! 

Grädda i 200 grader tills kanterna blivit bruna och osten smält. Jag hade lite turkisk yoghurt på men det kan man göra som man vill. Toppengott!!!

Det bästa med kesobrödet är ju att du kan forma det till vad du vill, korvbröd, limpa, tacobröd, pizza, fralla eller varför inte göra langos etc. Det är ett kanonbröd som inte innehåller så mycket kolhydrater och rena produkter, mätt blir man och magen mår bra :)

Kramar

Pizza på kesobröd!

2 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Lunchen idag blir min version av en shepards pie, med blomkålsmos :)

Väldigt enkelt!
Jag stekte 500 gram nötfärs med en hackad gul lök och tre hackade vitlöksklyftor och en burk majs, två köttbuljongstärningar, två burkar krossad tomat, salt, soja, oregano. Låt puttra ihop.
 
Koka ett blomkålshuvud till mjuknat, mixa den med två msk keso, ett ägg, en tsk minilätta och en tsk fiberhusk. Salta efter smak!
 
Lägg blomkålsmoset i botten, lägg på ett jämt lager av köttfärssåsen och toppa med ett par skivor mager hårdost. In i ugnen på 200 grader tills den har fått färg :)
 
Detta blir ca 6portioner och hälften av köttfärssåsen har jag fryst in till en annan dag :)
 
Önskar er en bra dag! Kramar :)

Upp och nervänd shepa...

0 Läs mer >>
Go kväll alla läsare!
 
Är så nöjd idag! Gjorde en så god vitkålsgratäng som jag vill dela med mig av :)
Jag går inte på LCHF så går du på det så är det bara att byta ut ingredienserna till fetare produkter. 
 


Hacka nästan en vitkål, en halv kålrot, en rödlök, en gul lök och en charlottenlök. Stek med lite olja och lite sirap. Häll i vatten och låt puttra ihop tills det har mjuknat. Häll över i en ugnsform och ta en skål och vispa ihop 4 ägg och 4dl minigrädde med salt, häll över kålen, toppa med några skivor lättost och in i ugnen tills osten har smällt. 
 
Så supergott!! Till det stekte jag entrecote, och lite tomat med sweetchilisås!
 
Kramar

Entrecote med vitkåls...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Har bakat kesobröd igen och dom blev kanon! :)


Perfekt för veckans frukostar och dom går utmärkt att frysa!



Det var allt för idag!

Kramar

Kesobröd!

6 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra!! Och gott!! :)
 
 
Jag smörjde en ugnsform men lite olivolja, klädde med 12 skivor rökt kalkon. Vispade ihop 4 ägg med 6 msk keso, en fingerlång hackad purjolök och två hackade tomater, 50 gram fetaost, 1 msk fiberhusk och salt, dill och svartpeppar.
 
Körde i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Man kan knacka med en sked för att se om den är fast. Tog ut den och vände upp den på en tallrik!
 
2-4 portioner beroende vad ni har till, jag tar halva för jag är hungrig! ;)
 
 
 
Det blev supergott och nyttigt! Kan ju variera innehållet en hel del och kanske rolig att bjuda på :)
 
Ska fylla med mozarella och soltorkad tomat nästa gång :)

Kalkon omelett/paj!