0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Idag är jag nöjd, en morgonpromenad och sedan kokade jag en underbar soppa!! Har så svårt för att få smak på soppa annars men idag lyckades jag.



Jag började med att koka fläsklägg i ca 2timmar (tills benet lossnar) hälften av spadet frös jag in till en framtida kålsoppa :)
I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad.

Låt puttra ihop tills grönsakerna har mjuknat, såååå smarrigt!! :D

Nu är jag på G igen, mår så mycket bättre idag!

Kramar på er :)

Kött och grönsakssopp...

5 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Ja, vad ska jag säga eller skriva snarare. Det är dags för omstart, gällande allt! Har ätit tokfel och automatiskt har tankarna varit negativa. Jag hatar att medge det men det är sanningen. är så ledsen men samtidigt så kan jag ju faktiskt förändra det.
Vågar inte ställa mig på vågen än, det är jag inte tillräckligt stark för just nu, vet att den ligger på en bra bit över 90 kg så nu tränar jag upp det mentala för att ta ett steg åt rätt riktning.
 
Vill tillbaka för jag mådde så bra och jag kommer att komma tillbaka, kan bara inte bestämma när! Men en sak i taget, ska iväg och storhandla med älsklingen idag och då hoppas jag att inspirationen kommer tillbaka till att skapa underbart goda och nyttiga rätter igen.då mår jag som allra bäst.
 
Saknar mina promenader och den energi jag fick av dom så jag hoppas att min kropp börjar må bättre, har slagits mot en urinvägsinfektion i över två veckor men jag tror jag vann över den, utan antibiotika!! Min kropp har varit så full med antibiotikakurer back in the days så den blev immun så jag försöker så gott jag kan att hålla mig ifrån det.
 
Vill få tillbaka självkänslan att jag är värd att må bra för det gör jag, punkt slut! (peptalk)
 
En stor morot som vi har är att vi ska göra ett sista stora försök till att bli föräldrar och då krävs det att jag tar hand om min kropp på bästa sätt, jag kan,jag vill och jag ska!
 
Har precis suttit och korrigerat bort ordet måste mot vill, vilken skillnad :)
 
Jag är en envis, kämpande, tuff överlevare som ska klara detta! Jag har ju alla er :)
 
Återkommer snart igen, kramar på er.
 
 
 
 

Omstart.

0 Läs mer >>


Världsklass mos!! Kokade morot, palsternacka, gul lök och två vitlöksklyftor tills de hade mjuknat, mixade allt med ett ägg och en msk keso samt salt. Jättegott!

Revbenen marinerade jag med honung, timjan och vitlök, in i ugnen i en och en halvtimma i 175 grader, tog spadet och lade i en köttbuljong, 2msk ketchup och 3dl minigrädde, 1msk soja och lät koka ihop med spjällen. 

Ingen rolig färg på bilden men gott blev det! :)

Kramar på er.

Morotsmos med revbens...

0 Läs mer >>

Detta blev lunchen idag! Två torskfileer, tre dl minigrädde, två kokta ägg, tio skalade räkor, en bit purjo, aromat och dill. Blanda om och häll över filéerna in i ugnen ca 20 min i 225 grader. Serverade lite majs och brysselkål till, enkelt och gott :)

Kramar!

Fisk i ugn!

0 Läs mer >>
Go kväll alla läsare!

Gjorde något smaskigt till lunch idag som jag tänkte dela med mig av :)


Väldigt enkelt, skivade champinjoner, kassler och gul lök och stekte i lite smör, hällde i en burk majs tre dl minigrädde och en köttbuljong, salt och lite ketchup. Låt puttra ihop och häll i en ugnsform och toppa med lite ost, in i ugnen tills fin färg uppstår.

Blomkålsmoset gjorde jag av ett kokt huvud, tre msk keso, ett ägg och salt. Allt mixas med en tsk fiberhusk eventuellt lite mer beroende på konsistensen.

Mumma blev det!! :)

Kramar till er alla!


Kasslergratäng med bl...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Min dag har börjat jättebra! Tog mig ut på en 5 km intervall runda och svettades som en gnu :)




Har börjat sätta upp lite mål igen för att hålla mig motiverad och det fungerar!

Gjorde ju korvstroganoff igår och den fick bli en bulgurgratäng idag med brysselkål till, mumma!! 



Jag tillade en dl milda mini, en grön paprika och lite ner champinjoner i stroganoffen ( receptet hittar ni längre ner på sidan) sen kokade jag bulgur till 4 personer som jag hade i botten, toppade med lite smalost och in i ugnen tills fin färg. Börjar tycka att bulgur är godare än ris, smakar mycket mer och mättar betydligt bättre :)

Önskar er alla en underbar dag, kramar

Bulgurgratäng igen!

0 Läs mer >>
Gokväll alla läsare.

Fortsätter och lägger ut det jag äter, det håller mig motiverad!

Middagen blev kasslersallad och en knäckis :)

Detta är så enkelt men så gott! Ta ca tre dl turkisk yoghurt, två msk sweet chilisås ( smaka dig fram), vitlökskrydda. Hacka två röda lökar, en fingerlång purjo, ett halvt vitkålshuvud, ett halvt isbergsalladshuvud, en bit gurka och ca 300 gram kassler. Jag hackade allt ganska smått, tycker smakerna kommer fram bättre då. En knäckis till detta så blir det en perfekt balans!

Önskar er alla en skön kväll, kramar.

Kasslersallad!

0 Läs mer >>
Hej alla läsare.

Lunchen idag blev korvstroganoff:

8 port. Fyra st kycklingchoritzo korvar hackade, en hackad gul lök, två vitlöksklyftor, 2-3dl mjölk, en burk passerade tomater, en gul och en röd paprika, en näve små champinjoner, en köttbuljong, en tsk sirap, en tsk fiberhusk en msk tomatpuré och en msk soja och kryddor! 

Låt puttra ihop medan du kokar råris till 2portioner. Mycket mustig och lite stark korvstroganoff men mycket god :)

Nu blir det lite kaffe sen tror jag att jag ska ut på en cykeltur :)

Kramar!

Korvstroganoff!

3 Läs mer >>
Godmorgon alla läsare.
 
Idag vågade jag möta vågen, kände att det var dags att se sanningen i vitögat innan det går för långt. 90,4 kg väger jag idag. Har de senaste två veckorna ökat 4 kg!! Jag har inte kommit in i en stabil fas men jag hoppas att jag ska hitta tillbaka.
 
Jag fungerar inte så bra när jag har mycket runt omkring mig, och för andra kanske det inte är så mycket jag har men för mig är det för mycket. Nu är jag arbetslös, det är precis som om jag inte tillåter mig själv att må bra under tiden, är man arbetslös så kan man ju inte må bra!? Jag jobbar på denna känsla och försöker omvandla den till att passa på att må bättre, få mer energi och släppa allt som har med ångest att göra!
 
Jag arbetar med mina problem på mitt sätt, det finns tusentals olika metoder för att må bättre men bara ett fungerar för mig, sen får andra försöka pressa mig till att prova detta eller detta. För mig handlar det om ett mentalt tillstånd, jag behöver vara i harmoni i kroppen för att kunna arbeta mig uppåt och det har jag inte varit det senaste.
 
Mycket har hänt, flytt, börjat jobba, slutat jobba, spräckt mentala barriärer och hemvistelse. Nu hoppas jag att jag kan landa i mitt nya hem och få känna en bra balans mellan mitt mål och min hälsa.
 
Jag är glad att jag mötte vågen idag, nu har jag en start och jag kan börja förändra mitt tänk. Har slängt allt som har med snabba kolhydrater att göra, har inte kommit så långt än så jag kan låta bli när det finns inom räckhåll men dit ska jag komma.
 
Startade dagen med en god och mättande frukost.
Ett ägg, två msk keso, räkor, en halv rödlök, salt och dill. Så gott!!
 
Jag kan inte gå på min kostplan fullt ut, det som ger mig inspiration är att komma på nya maträtter, det är det som får mig motiverad att äta nyttigt. Men är väldigt glad att många tycker om den och att den fungerar!
 
Önskar er alla en underbar dag!
 
Kramar.
 
 
 
 
 
 

Lite tankar och mysfr...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Nu har jag kommit hem från min lilla semester. Det har blivit alldeles för mycket av det goda, har till och med mått väldigt dåligt av det! Så nu ska kroppen avgiftas på snabba kolhydrater, det kommer betyda att nu kommer man må dåligt några dagar innan man når en bra balans!
Lunchen idag fick därför bli lax med ägg och dillsås och det blev supergott!!

Ägg och dillsås : tre kokta ägg, en dl grädde mini 4%, en msk senap, salt och dill. 
Enkelt, nyttigt men väldigt gott!! Kan ha vilken fisk som helst :)

Annars blir det städdag här idag!
Kramar på er alla.

Lax med ägg och dills...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Imorgon bär det iväg mot en mini semester med älsklingen. Vi börjar i Ängelholm en natt och sedan åker vi förbi Halmstad för att hämta upp släkt och sen vidare till Lidköping!! 

Grill blir det och till det har jag gjort min underbara potatissallad (som inte är nyttig någonstans) men väldigt god :)



Mått har jag inga(tyvärr) men i en bunke så blandar du ca en dl gräddfil och 5dl créme fresh och en msk majonnäs , tre små hackade röda lökar, krydda med dill, vitlök, salt och svartpeppar sen hade jag en msk pepparrot (bara för att jag älskar det) blanda om och smaka av. Ett tips är att när du delar potatisen ( gärna med skinn), ta en klyfta och dippa i såsen så känner du hur smakerna blandas och faller ihop. Hade nog 1kg potatis om inte mer ;)

I alla fall så är detta en sån god potatissallad så jag har inte köpt färdig på över 15 år pga. denna :)

Hej svejs! Kramar!

Krämig potatissallad!

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Jag kör mina gratänger :) 


Koka bulgur till 4 portioner. Jag hade köttfärssås kvar sedan innan som jag hällde över bulguren och ostsåsen gjorde jag på milda grädde 4% en bit ost 17% och en msk av denna

Salta och peppra och eventuellt lite vitlökskrydda om så behagas. Den blev supergod! :) in i ugnen på 250 grader tills fin färg uppstår.

Kram på er!

Bulgurgratäng med krä...