1 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Idag är jag glad! Började dagen med 6km intervall, städade och packade lite här hemma och nu har jag lagat något som jag har gått och tänkt på länge!
 
Lapskojs gjord på blomkål och det var nästan godare än originalet!!

Det ser ju inte så roligt ut men skenet bedrar! 
Koka ett blomkålshuvud.
Finhacka två gula lökar och stek med en burk corned beef. Såhär ser den ut:

Ställ sedan åt sidan för att göra blomkålsmoset. Jag mixar blomkål, 2msk keso och ett ägg, salt och peppar. Blanda sedan i löken och beefröran i moset, krydda om behövs.
Till detta ska det serveras rödbeta, jag gjorde en snabbinläggning på ättika, socker och vatten och sedan ett stekt ägg!
 
Detta var absolut inte sista gången, det får bli stående onsdag framöver :)
 
Ett annat tips som jag vill ge är funlight elderflower(fläderblom) och lemon och blanda med kvarg!!! Super gott och friskt!

Ja det var allt jag hade idag!
 
Kramar :)

Blomkåls-lapskojs med...

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Just nu är det svårt för mig med allt som har med hälsa att göra, här hemma ligger saker precis överallt, jag försöker äta ur kyl och frys och skafferi och min kropp krånglar! Gnäll gnäll och åter gnäll, jag vet!!!

Men jag tror att allt kommer falla på plats när vi har flyttat och återgår till vardagen! (Hoppas) men nu är jag redo att flytta! Det ska bli så skönt och spännande med ett nytt kapitel i mitt liv!

Ja detta med maten då, ikväll fick det bli krämig pastasås och fullkornspasta!

Jag hittade en karrebit i frysen som jag tinade upp och skar i mindre bitar, stekte den med en bit purjolök, mindre bitar haricoverts, tre vitlöksklyftor. Hittade en påse chilibearnaise i skafferiet så jag hällde i 2dl grädde och en dl mjölk samt den påsen, en köttbuljong och lite soja. Låt puttra ihop och sen njut! 

Inget märkvärdigt men det är mat och jag blev (för) mätt :)

Hoppas ni alla mår bra! Kramar

Krämig pastasås!

0 Läs mer >>
Hej alla läsare!

Idag blev det en enkel lunch, fiskbiffar med rödbetssallad!

Två pangesiusfileer och två små röda lökar, salt och svartpeppar mixas ihop. Blanda i ett stort ägg eller två små och krydda med lite dill, klicka ut smeten och stek på medelvärme i en nonstickpanna.

Rödbetssallad, kokta rödbetor som du delar i mindre delar, två hackade rödlök, två msk riven pepparrot, salt och peppar. Blanda med tre dl turkisk yoghurt, Done! :)

Gott och enkelt!

Hoppas ni har en bra dag, kramar!

Fiskbiffar med rödbet...

2 Läs mer >>
Hej alla läsare!
 
Så skönt att vara på benen igen och ha lite motivation!
 
Idag bakade jag oopsies igen och gjorde äggmackor till lunch, så gott!!


Ikväll blir det bingo och istället för att äta mammas supergoda (dock ej nyttiga) smörgåsar så gör jag oopsiesmackor och tar med :)
 
Önskar er alla en bra dag! Kram

Oopsies smörgås!